arrow-up.svg moon.svg

1000 km lenktynės: gedimą išsprendę „Siuskpigiau.lt-Žaibelis“ iš 38 pozicijos pakilo į 12

Šiemet septintąjį kartą 1000 km lenktynėse dalyvavusi  komanda – „Siukspigiau.lt-Žaibelis“ džiaugiasi, jog net 40 prarastų minučių nesutrukdė bendrojoje varžybų įskaitoje užimti 12-ąją, o savo klasėje – 2-ąją vietą.

Planus pakoregavo gedimas

„Žinoma, kaip ir beveik visi lenktynių dalyviai, norėjome užlipti ant nugalėtojų pakylos. Jau kelerius metus iš eilės likome visai šalia jos. Šiemet lenktynėse susirinko daugybė galingų automobilių, todėl teorinių galimybių finiše patekti į trejetuką kaip ir neturėjome, kvalifikaciniuose važiavimuose užėmėme 19-tąją poziciją, savo klasėje – 1-ąją. Pradėjus varžybas iš pradžių sekėsi labai puikiai, po truputį kilome aukštyn. Visgi, bėdos prasidėjo dar lenktynių pradžioje. 65 rate išvažiuojant užsipylus kuro, atlūžo 3 mm storio pavarų dėžės detalė, kuri galėjo tiesiog nukristi ant dėžės dugno, tačiau įstrigo pavarų perjungimo mechanizme ir neleido jų junginėti. Teko grįžti į garažą su nuolat įjungta antrąja pavara“, – sako komandos vadovas Edvinas Preckailo.

Iškilus problemoms su pavarų dėže, „Siukspigiau.lt-Žaibelis“ buvo savo klasės lyderiai ir 14-ti bendroje įskaitoje, geras važiavimo tempas būtų leidęs pakilti ir tarp dešimties geriausių absoliučios įskaitos lenktynininkų.

„Automobilio pavarų dėžės keitimas užtruko apie 40 minučių. Kadangi žiedinėse lenktynėse ypatingai svarbi kiekviena minutė, džiaugiamės, jog ekipažas susikaupė ir išsprendęs gedimą iškovojo tokią aukštą poziciją“, – pasakoja Palangoje 1000 km lenktynes stebėjęs, komandą remiančios internetinės siuntinių siuntimo platformos „Siuskpigiau.lt“ direktorius Mindaugas Šilkūnas.

Prieš kelerius metus būtent „Siuskpigiau.lt“, per dieną pristačiusi sankabos diską iš Anglijos, padėjo „Žaibelio“ komandai sėkmingai startuoti Lietuvos žiedinių lenktynių pirmenybėse. Komandos nariai juokauja, jog 1000 km lenktynių metu ištikus panašiai problemai, jos nebūtų pavykę taip greitai išspręsti.

Pirmas važiavimas per lietų

E. Preckailo teigia, jog 1000 km lenktynėse „Siuskpigiau.lt-Žaibelis“ komanda išbandė savo kolektyvo darną.

„Dėl gedimo praradome galimybę nugalėti, tačiau jį pašalinę ir bendrojoje įskaitoje pakilę iš 38-tos pozicijos į 12-tą, įsitikinome, kokia darni ir susitelkusi komanda esame. Pradėję

darbus negalvojome, jog užtruksime tik 40 minučių. Negana to, visi trys pilotai pirmą kartą vairavo Honda Integra Type-R lyjant lietui. Manau, kad jie puikiai parodė savo meistriškumą, kitiems ekipažams sutrukdęs lietus mums netgi buvo į naudą, nes buvome žymiai greitesni nei konkurentai, per stiprų lietų jaunasis Ignas Brusokas absoliučioje įskaitoje demonstravo 4-tą rezultatą pagal laiką“, – teigia E. Preckailo.

Ekipažo vairuojamas Honda Integra automobilis startuoja tik žiedinėse lenktynėse Palangoje, todėl šio sezono metu gerbėjai daugiau jo trasoje neišvys.

Tolimesni ASK „Žaibelis“ sezono planai – startas V Lietuvos žiedinių pirmenybių etape, kuris vyks rugpjūčio 21 d., Rygos Biķernieki trasoje. Automobilių sporto klubas taip pat intensyviai ruošiasi „Drag“ lenktynėms, prie kurių organizavimo prisideda.

«

»

Kiti pranešimai

2011-01-27

Krizė?..

„Vyriausybė žada griežtinti krizės planą“, „Kas žingsnis – artėjančios krizės ženklai“, ... Skaityti daugiau →

2013-07-26

Pasaulis, kuriame gyvename (1): globalizacija ir lokalizacija

Šiandieninis žmogus – informacinės visuomenės gyventojas. Kiekvieną minutę mus pasiekia neapibrėžiamas ... Skaityti daugiau →

2011-06-08

Pavojus! Artėja blusos…

Kenkėjų kontrolės ekspertai perspėja apie smėlio dėžėse ir pievose tykančias blusas. „Šiais ... Skaityti daugiau →

2012-03-27

Parodoje „Ką pasėsi… 2012” bus atskleista, kaip išvengti kenkėjų

Roges ruošk vasarą, o vežimą žiemą, sako lietuvių patarlė. Šią taisyklę perfrazavus galima ... Skaityti daugiau →

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Sutinku ×